Jedna od „znamenitosti“ Minhena je svakako i SIEMENS. Gigant koji je osnovan 1847. godine od Wernera von Siemensa u Berlinu veliki dio svojih kapaciteta ima bas u Minhenu.

Mozda ne vise kao prije kada su razvaljivali u proizvodnji malih i velikih kucanskih aparata u toj mjeri da je maltene veci dio Obersendlinga upravo bio njihov no dosta toga se sa godinama promijenilo. Svakako su ostali gigant koji je svoju proizvodnju diferencirao i sada se bave izmedju ostalog i proizvodnjom lokomotiva i ti su pogoni upravo u Minhenu.

Bio sam neki dan u tom pogonu i moram vam priznati da je fascinantno.  Tako se pogon sastoji od par cjelina koje su savrseno ustrojene i zaokruzuju sustav proizvodnje ovih mocnih strojeva.

140 godina ih vec proizvode. Najfascinantniji podatak je taj da su do sada isporucili ni vise niti manje nego 22.000 lokomotiva. Sada su top proizvod lokomotive koje se zovu Vectron a karakterizira ih manja potrosnja energije, eco friendly gradnja i gotovo 98 % mogucnosti recikliranja ove lokomotive. To u praksi znaci da je lokomotiva teska 85 tona i kada se reciklira tezi samo 1700 kilograma kolikoi prosjecan europski automobil.

Kako izgleda pogon na ovom LINKU

Svaki dan i pol izadje jedna lokomotiva iz proizvodnje. A vjerujte da je megakompleksan posao. I to nije sve . Od 2 mjeseca 2020 godine SIEMENS AG prosiruje svoje kapacitete i planiraju da svakoga dana iz produkcije izadje jedna lokomotiva.

Iz tog razloga su i otvorili dosta novih pozicija za posao tako da se traze iskusni zavarivaci MIG/MAG, Elektricari, Mehatronicari i Lageristi. Uvjeti za rad su po vidjenom prilicno korektni a ako vas zanima da radite na nekoj od ovih pozicija posaljite svoj Zivotopis na njemackom jeziku na email: dejan.dukic@hofmann.info

Sviđa vam se članak? Lajkajte i podijelite dalje
error20