Start Aktualnosti Bosanska dopunska škola – Poziv roditeljima

Bosanska dopunska škola – Poziv roditeljima

0
Bosanska dopunska škola – Poziv roditeljima

Generalno konzulat Bosne i Hercegovine u Münchenu u suradnji sa Savezom bosanskih škola u Njemačkoj aktivno radi na otvaranju bosanskih dopunskih škola za narednu školsku godinu 2018./2019.

Nastava se izvodi jednom sedmično u trajanju od dva sata po programu dopunske nastave Ministarstva civilnih poslova BiH. Nastava će biti organizovana na različitim područjima sa većim brojem učenima bih porijekla, zato ovom prilikom pozivamo roditelje UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U BOSANSKE DOPUNSKE ŠKOLE.

Cilj projekta je vaspitnog i obrazovnog rada na maternjem jeziku djece iz Bosne i Hercegovine i djece porijeklom iz Bosne i Hercegovine, podrška postojećim bosanskim dopunskim školama, razvijanje trajnog i dubokog interesa za domovinu Bosnu i Hercegovinu i njene narode, za rodni kraj i dostignuća u BiH na svim područjima rada i života, čuvanje i bogaćenje maternjeg jezika u svim oblicima usmenog i pismenog komuniciranja, razvijanja naučnog pogleda na svijet, razvijanje interesa za književno stvaralaštvo naroda koji žive u BiH, tolerancije i uzajamnog poštovanja među svim ljudima i razvijanje pozitivnog odnosa prema zemlji domaćinu.

Smatramo da i djeca iz BiH u svijetu trebaju imati mogućnost pohađati i dopunsku nastavu na maternjem jeziku, kako nebi izgubili dodir sa svojim jezikom i kulturom. Zato Vas pozivamo na suradnju i podršku. Pozivamo Vas, Vaše prijatelje koji bi željeli upoznati svoju djecu s jezikom i kulturom Bosne i Hercegovine, da nam se pridružite u zajedničkom projektu.

Obrasce za prijavu učenika možete dobiti u šalter sali Generalnog konzulata u Münchenu ili na Vaš zahtjev šaljemo na Vašu e-mail adresu.

Više informacija možete dobiti na email: gco.minhen@mvp.gov.ba ili na telefon: 089 982 80 64 ili na email: h.ismailovic@gmail.com mob: 0179 6803541