Stanovnici Münchena ubrzo će imati priliku vidjeti pravo remek djelo u glavnim podzemnim stanicama. Do 2020, željeznica želi obnoviti svoje glavne podzemne stanice i dati im novi sjaj.

Ove godine započinju građevinski radovi na glavnim podzemnim stanicama Hauptbahnhof, Stachus, Marienplatz, Isartor i Rosenheimer Platz kako bi zasjale u novom sjaju i novim različitim bojama. Tijekom projektiranja, planeri su se vodili po konceptu boja olimpijskih prstenova dizajera Otl Aichera za igre u Münchenu.

Nosivi stupovi, osim atraktivnih boja će ponuditi dodatna mjesta za sjedenje zbog sve većeg broja putnika.

Na redovnom radnom danu na mreži S-Bahn u Münchenu trenutačno je 840.000 putnika – u prvoj godini rada bilo je samo 240.000 putnika.

Stubišta će također biti redizajnirana, a nova rasvjeta trebala bi donijeti više svjetla. Iz željeznice napominju i da će novi stropovi osigurati ugodniji osjećaj prostora.

München se suočava sa četiri puta više putnika nego za što je gradski promet zamišljen. Iz tog razloga u planu je i izgradnja novog tunela dužine 7 kilometara i vrijednost oko 3,85 milijardi eura i trebao bi početi s radom 2026. godine.