Deutsche Bahn dobio je veliku konkurenciju u željezničkom prijevozu. Münchenska tvrtka Flixbus koju su 2011. godine osnovala tri studenta, proširila se i na željeznički promet.

FlixTrainom možete putovati jeftino, brzo i udobno za sada samo kroz Njemačku. Trenutačno su dostupne veze vlakova između Berlina i Stuttgarta, kao i Hamburga i Kölna. Prednosti putovanja FlixTrainom su besplatni bežični pristup internetu, fleksibilno rezerviranje karata, besplatna vožnja prtljage kao i grickalice i piće.

Tvrtka Flixbus se u autobusnom prijevozu proširila na 26 država, autobusima su prevezli ukupno 40 milijuna putnika i svakog je su dana prometovali između 1.400 gradova na ukupno 250.000 relacija.

Uspješnost Flixbusa leži u digitalizaciji. Vozne karte se kupuju i plaćaju online, može i smartfonom pomoću odgovarajuće aplikacije (FlixBus-App). Što prije se karta kupi, veća je mogućnost da bude jeftinija, jer algoritam je programiran tako da cijena karte ovisi o preostalom broju mjesta u autobusu, pojašnjava Martin Magiapia iz FlixBusa.