Nemalo smo se iznenadili kada je na adresu Gastro patrole stigao oveći paket putem DHL-a. Sve u čudu sam gledao na pošiljku iz Hrvatske i ništa mi nije bilo jasno. Moje iznenađenje je bilo još veće kada sam u paketu zatekao kolače. E to se zove iznenađenje.

Prateća poruka je objasnila mnogo toga a to je da su kolači proizvedeni u Hrvatskoj u Zagrebačkoj Dubravi te su već par godina redovan dio ponude koju koriste i mnogobrojni čitatelji ovoga portala u Minhenu.

Kolači su djelo gospođe Milice Radoš koja pored facebook stranice Božićni kolači održava i popularnu stranicu Micine slastice sa mnogobrojnim domaćim izvornim receptima.

Šta reći o kolačima? Subjektivni dio kaže da su bogati, izdašni i da se nije štedjelo na sastojcima što im dalje postojanu strukturu i potrebnu svježinu. Teško je ocjenjivati suhe kolače ali kada su dobri jednostavno to znate nakon prvog zalogaja. Micini kolači imaju sve što se od njih očekuje. Miris, svježinu, strukturu i ukus. Nema dalje.

Vrste su razne, no ja kao vlastiti favorit izdvajam tzv, „breskvice“ koje plijene podatnošću nakon prvog zagriza. Ono što je bitno da kolače rade i dostavljaju po skoro cijeloj Austriji i Njemačkoj, pa tako ove sjajne kolače za sve prigode  a ne samo blagdane, možete dobiti i na kućnu adresu u Minhenu, Stuttgartu ili Frankfurtu.

Za detalje o cijenama i ponudi najbolje je da kontaktirate gospođu Radoš putem njene facebook stranice Božićni kolači te iz prve ruke doznate sve potrebne informacije.

Redakcija Gastro patrole se zahvaljuje na ovoj predivnoj kutiji iznenađenja te ide na zasluženo brojanje novostečenih kalorija.

PS: Kako doznajem iz pouzdanih informacija Božićni kolači će uskoro imati i svoju proizvodnju i prodaju u Minhenu.

Sviđa vam se članak? Lajkajte i podijelite dalje
20