U našem drugom nastavku Gastro patrole (gdje obilazimo i za vas recenziramo gastro ponudu naših ugostitelja), predstavljamo vam mali obiteljski restoran Land in Sonne 2.

Za restoran vjerojatno nikad niti nebih saznao da nas Andrej, naš glavni admin nije tamo okupio sa ciljem upoznavanja članova grupe Život u Minhenu.

No kako sam tada bio spriječen da dulje ostanem uputio sam se naknadno sa ekipom da isprobam ono što se ovdje sprema. A to sprema bračni par Pušeljić koji se nakon par godina rada za druge odlučio osamostaliti te predstaviti vlastite kulinarske delicije.Chef Dragan Pušeljić je dugo zanat brusio po lokalima u zemlji i inozemstvu i sada se fokusirao upravo na svoj restoran koji se nalazi u sklopu gartenskog kompleksa na Sendling Westparku u neposrednoj blizini Audi Doma. Sam restoran je skromno i jednostavno uređen no upravo mu to i daje onu domaćinsku notu i osjećaj da ste kod nekoga u gostima a ne u klasičnom ugostiteljskom objektu. Pored zatvorenog prostora koji prima od cca 50-80 ljudi vani se nalazi i prelijepi vrt koji je zasigurno u toplijim danima pravi mamac za sve korisnike gartena a i putnike namjernike.

Jelovnikom prevladavaju balkanski specijaliteti uz pomno odabrane njemačke i bavarske gastro uspješnice. Solidan izbor ribe te kuhanih jela zaokružuju menu u kojem svatko za sebe može pronaći nešto. U oči upadaju cijene koje su niže od restoranskog prosjeka ove kategorije.

Mi smo se odlučili za varijantu roštilja (Grill teller) koja barem meni bez obzira koliko je jednostavna može pokazati kakva je u biti nečija kuhinja.

Porcija je izuzetno izdašna i dobro promislite dali su vam doista potrebne dvije za dvije osobe no uvijek se možete konzultirati sa kuharom te će vam zasigurno on sam odabrati najbolju kombinaciju. U porciji dobijete ćevapčiće, kotlet, punjenu pljeskavicu, kobasicu, pohanu piletinu, đuveč, pomes, rižu i ajvar uz naravno luk.

Ćevape prave sami i dobre su konstitucije. Meso pečeno po mjeri te nije žilavo nego sočno i mekano. Odličan izbor za sve koji su ljubitelji roštilja a i mogu dosta pojesti. Cijena od 14,50 eura je izuzetno korektna i nedodirljiva kada ju poredite sa sličnim izborom u bilo kojem njemačkom restoran a možete poručliti nešto jeftiniji Balkan teller koji za 12,50 eura donosi isto pregršt hrane uz nešto izmjenjeni sadržaj.

Hit večeri je svakako bio biftek koji se isticao odmjerenom aromom i fino pogođenom termičkom obradom tako da nije bio niti presirov niti prepečen. „Medium rare“ u svom najboljem izdanju. Profi dekoriran topi se u pod nepcem. Preporuke.

Desert nisam probao ali po izrazima oduševljenja mojih suputnika vjerujem da i tu nije bilo greške.

 

Ukupan dojam odličan, domaćinska atmosfera, odlična hrana, izuzetno korektne cijene su svakako preporuka i poziv da isporbate ovu kuhinju. Od nedavno su u sustavu Lieferhelda pa tako i u svom domu možete probati nešto iz kulinarskog asortimana obitelji Pušeljić.

Restoran se nalazi na adresi: Siegenburgerstr 40, 81373 Munich
Tel: 089 7603860
Web: https://www.landinsonne2.com/

Neka znaju i za vaš lokal ili proizvod.

Imate lokal u Münchenu ili odličan proizvod a slabo pronalazite put do potrošača? Kontaktirajte nas putem maila info@muenchen-life.com i napravit ćemo priču o Vama.

 

Sviđa vam se članak? Lajkajte i podijelite dalje
error20