Svoj novi početak u Njemačkoj nisam mogao započeti a da ne nabavim IPTV, jer gledajući ove sinkronizirane njemačke kanale, nit učim njemački nit ih što razumijem jer to toliko brzo ide da i zaboravim kako se koja riječ izgovara. Unatoč tome što često „nemam vremena gledati TV“, prvo iskustvo isprobavanja IPTV-a bilo mi je u neku ruku šok. Odjednom toliko puno programa s bogatim sadržajem da se teško odlučit što bi gledao. Premda se radi pretežno o programima koji su mi razumljivi, IPTV sam uzeo za popunjavanje slobodnog vremena za pogledati po neki film meni razumljivog prijevoda. Da vas podsjetim da je skidanje najnovijih filmova ili serija sa torrenta zabranjeno.

Za one koji ne znaju što je IPTV, vrlo jednostavno objašnjenje je Internet televizija (eng. Internet Protocol Television). Cijela stvar funkcionira putem interneta i osnovna stvar koja vam treba je priključak na internet i STB (set-top box). Postoje i aplikacije za pametne tv uređaje, a kako ja osobno nemam pametni tv, odlučio sam se za STB iz razloga što uređaj koji imam mogu prenijeti na bilo koji tv a da nisam primoran kupovati najnoviji tv.Što je bitno kod odabira IPTV usluga?

Vrlo je bitno da obratite pažnju na Internet brzinu. Preporučena brzina za gledanje IPTV-a je 16 Mbps. Pokušajte pitati i za mogućnost besplatnog testiranja usluge. Uslugu ćete moći vjerojatno testirati samo preko računala ali i to je dovoljno da isprobate kompatibilnost sa vašom brzinom neta. Druga najbitnija stvar je da obratite pozornost od koga kupujete IPTV. Mogli ste pročitati po raznim grupama vezanima za Njemačku, da su ljudi nakon kupovine kanala i uplaćenog novca ostali bez svega. Osoba kojoj je novac uplaćen je nestala ili su kanali jednostavno nestali.

Gdje kupiti?

Legalnih tvrtki i osoba koje nude uslugu IPTV televiziju je stvarno veliki broj. Obavezno imajte na umu već gore napisano, da obratite pozornost od koga kupujete uslugu. Meni poznate legalne tvrtke poput net tv plus imaju početnu cijenu već od 15,90 € mjesečno ili GSS media koji nisu iskazali cijenu. Osobno koristim provjerenu uslugu jedne tvrtke iz Zagreba koji imaju u ponudi preko 160 kanala. Usluga se plaća za cijelu godinu i još sam dodatno kupio Set Top Box jer nemam “pametni tv“.

Pogledajte popis kanala koje ja gledam: popis kanala

 

Ako ste zainteresirani ste za kupovinu provjerene IPTV televizije, zatražite testni period od 3 dana putem emaila: info@muenchen-life.com