KUD Bosančica iz Minhena i ove godine organizuje sada već tradicionalnu Kolačijadu 15.3 na adresi IG Feuerwache, Ganghoferstr 41, 80339 München.

Svrha “kolačijade“ već tradicionalno i ove godine je prodati što više kolača i prikupiti što više financijskih sredstava za pomoć oboljeloj djeci u Bosni i Hercegovini. Do sada se u 3 prethodne akcije prikupilo 20.000 eura koje su uručene na adresu 4-ero teško oboljele djece iz Bosne Hercegovine i tako pomogli njihovo liječenje.

Ideja o organizaciji se izrodila po prvi puta početkom 2017 godine prateći na fb mrežama kako je bila organizirana Kolačijada po pijacama u BiH s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za teško bolesnu bebu. I tako smo došli na ideju da i mi organizujemo Kolačijadu toj bebi u našim prostorijama u Minhenu.

Veliko hvala i našim ženama i majkama iz našeg udruženje koje su se aktivirale i informisale sve poznanice, njihove sestre, majke, tetke, strine i komšinice koje su pravile kolače i donijeli u naše prostorije.

Cjelo udruženje se diglo na noge. Djelio se naš poziv preko društvenih mreža i tako je pokrenuta jedna jako humana misija.

Pošto mi radimo sa djecom i omladinom tako nam je i namjera da pomognemo oboljeloj djeci. Mi kao roditelji bi dali i omogućili sve našoj djeci. Zahvalni smo što su nam živa i zdrava stoga želimo pomoći i drugoj djeci. A kada nas mnogo pomogne po malo to onda bude na kraju jako puno.

Uz prodaju kolača postavit ćemo i Spendenkasse, gdje ljudi mogu ubaciti svoje dobrovoljne doprinose i sve što prodamo taj dan od kolača i pića ide svrhu donacije.

Pozivam vas sve, prijatelje, poznanike i ljude dobre volje da se i ove godine pridruže ovoj humanoj akciji te da svi oni koji su u mogućnosti da dođu u prostorije kulturno umjetničkog društva Bosančica iz Minhena,  kupe kolače i daju svoj doprinos i donaciju kako bismo i ove godine omogućili nekom od bolesne djece liječenje.