Ne znate kuda sa sobom za vikend? Dosadno vam je? Želite provesti više vremena sa svojom djecom? Mislite da ste im sve već pokazali? Čisto sumnjamo 🙂  U Münchenu nije nikad dosadno, kako za odrasle tako i za djecu. München se ovog puta pravo potrudio kako bi školski praznici za djecu bili zabavni, a čisto sumnjam da ni za sebe nećete naći nešto zanimljivo ako ste ljubitelj dobrog vina ili dobre komedije.

Evo malog vodiča sa događajima koje ćete sigurno posjetiti.

Festival im Theatron

Od 19. do 21. svibnja 18 bendova iz cijelog svijeta bit će na Seebühneu u Olympiaparku. Početak je u 16 sati a posljednji koncert završava svakodnevno u 22 sata. Hearts Hearts iz Beča počet će u subotu sa svojim energičnim zvukom elektroničkih balada i downtempo popa. Tada pozornica pripada mjesnim herojima u Münchenu: pjevačici i tekstopisacu Paul, a zatim i bend Tiger Tiger. Sve bendove i cijeli program možete pronaći na www.theatron.de

Wannda Festival

Šareno igralište za djecu i odrasle pod imenom „Wannda“ je kulturni festival koji se održava u kreativnoj četvrti u Neuhausenu blizu Leonrodplatz do 21. svibnja. U subotu se nalazi noćni buvljak na cijelom području. Cijena ulaznice iznosi 3 eura. Počinje u 16 sati pa sve do ponoći. U nedjelju, „Foodbazar“ nudi kreativnu vegansku hranu od 1 do 1 sat. Nedjeljom i ponedjeljkom održava se tržnica Wannda. Daljnje informacije možete pronaći na adresi www.wannda.de

Kulturstrand ili ti Kulturna plaža

Kulturna plaža Urbanautena donosi osjećaj Kariba na Isaru. U Vater-Rhein-Brunnenu, atmosfera za odmor najavljena je do 11. kolovoza. Svakodnevno je tri mjeseca od 12 do 24 sata glazba, čitanja, filmova, dječjeg programa, umjetnosti i kulture – sve besplatno. Jedan od najvažnijih koncerata bit će u subotu, 19. svibnja, s bendom Crashcaptains iz Berlina, koji dolazi u Isar sa svojim privlačnim indie-rockom. Cijeli program dostupan je na Internetu na adresi www.kulturstrand.org.

Tierpark (zoološki vrt) Hellabrunn

Sigurno još niste našli vremena za posjetu zoološkom vrtu. E sad je prava prilika je Hellabrunn Zoo nudi poseban program ovog vikenda: osim prvog Međunarodnog dana Zooförderera 21. svibnja, mali posjetitelji zoološkog vrta mogu doći u nedjelju, 20. svibnja i ponedjeljka 21. svibnja od 10 do 16 sati, a da bi radost mališana bila veća, dobit će i make-up šarenih životinja na licu.

Kino am Olympiasee

I ako je početak prikazivanja filmova bio već u četvrtak, danas u subotu, 19. svibnja, slijedi komedija „Jumanji: Dobrodošli u džunglu“ u 3D. U nedjelju, 20. svibnja, također u 3D akcijskom filmu „Ready Player One“. Cijeli program dostupan je na www.kinoamolympiasee.de.

Lilalu

Tijekom školskih praznika program za odmor Lilalu Johanniter čini san za djecu od četiri do 13 godina. Petodnevne radionice održat će se od 22. do 26. svibnja, a od 28. svibnja do 1. lipnja na ukupno pet lokacija u Münchenu: Neuhausen, Pasing, Riem, Schwabing i Sendling. Još uvijek postoje slobodna mjesta u nekoliko radionica, kao što su akrobacije i podne vježbe, plesna akademija i magija. Sve informacije o programu za odmor Lilalu i cijenama radionica mogu se naći na internetskoj stranici www.lilalu.org.

Dampflokfahrt

Vožnja s izvornom parom lokomotiva – posebni izleti s Ostbahnhofa počinju u nedjelju, 20. svibnja i ponedjeljka 21. svibnja u 10, 13 i 15 sati. Odrasli plaćaju 16 eura (u VVK: 17,50 eura), djeca (6-14 godina) 9 eura (u VVK: 10,50 eura), a obiteljska karta košta 40 eura (u VVK: 45 eura). Daljnje informacije možete dobiti na www.localbahnverein.de.

Zirkus im Westpark

Od 28. svibnja do 3. lipnja, sva djeca u dobi od šest do 14 godina mogu sudjelovati u raznim cirkuskim radionicama na livadi cirkusa u istočnom dijelu parka. Program je otvoren svim zainteresiranim od 01:30 do 19:00 sati bez naknade i bez registracije. Informacije telefonom 089/52 30 06 95.

Egipatski Museum

Egipatski muzej, Gabelsbergerstraße 35, u četvrtak, 24. svibnja, u „faraonovom Tiergartenu“, možete pogledati životinje iz starog Egipta. Troškovi sudjelovanja iznose četiri eura, prijava se traži pod buchungen@smaek.de ili 089/289 276 34. Više informacija o programu dostupne su na internetskoj stranici www.smaek.de.

Weinfest am See ( festival vina)

Vino i glazba u prekrasnoj atmosferi, to je festival glazbenog vina, koji se održava do ponedjeljka, 21. svibnja, na plutajućoj pozornici u Westparku. Vino stručnjaci daju uvid u svijet vina, a osim toga postoji i živi glazbeni. Ulaz je besplatan. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.weinfestwestpark.de.