Start Zanimljivosti Ovo nikako ne stavljajte u mikrovalnu.

Ovo nikako ne stavljajte u mikrovalnu.

0
Ovo nikako ne stavljajte u mikrovalnu.

Ubrzani način života mnogih nas koji smo doselili u Njemačku, rezultira i promjenom životnih navika. Grijanje gotove hrane ili ostataka od jučerašnjeg ručka u mikrovalnoj pećnici, koju danas posjeduje skoro svako kućanostvo mogu biti opasni po vas i vaše zdravlje kao i stan u kojem živite.

Ovu hranu nikako ne bi smjeli zagrijavati u mikrovalnoj pećnici:

Voće

Jabuke i banane će izgubiti na okusu i teksturi. Grožđe će eksplodirati a sušeno voće poput grožđica i suhih šljiva će se zapaliti.

Kartonske kutije

Male kartonske kutije doslovce mogu zapaliti mikrovalnu pećnicu. Uz dodatak nekih metalnih spajalica mogu ozbiljno oštetiti mikrovalnu.

Alufolija

Bilo kakav metal, folija ili podloga na tanjuru uništit će vam mikrovalnu. Metal nije dopušten ni pod kojim uvjetima. Tanki metali, poput folija, napravit će još i veću štetu nego, primjerice, metalne posude.
Plastika

95 posto grijane plastike oslobađa kemijske pare. Dok su neke od plastičnih posuda označene kao sigurne za mikrovalnu, pokušajte izbjegavati plastične posude ili one od stiropora jer će osloboditi štetne kemikalije.

Jaja

Jaja će zbog brzog zagrijavanja proizvesti puno pare ispod ljuske. Iz tog razloga jaja će eksplodirati, što neće uništit mikrovalnu ali tko je voli čistiti, i to poslije ekpslozije. Ako ste baš odlučili skuhati jaje, napravite malu rupicu na vrhu jajeta.

Zamrznuto mesto

Zamrznuto meso, čak i pri temperaturi koja se predlaže za odmrzavanje, kuhat će se neujednačeno. Unutrašnjost će biti zamrznuta čak i kada rubovi već budu kuhani.

Papirnate vrećice

Ništa ne izgleda tako bezopasno kao papirnata vrećica, ali one nisu samo nehigijenske, već mogu ispuštati otrovne pare. Pod jakom toplinom mogu se i zapaliti.