Bavarska će novu školsku godinu započeti u utorak, 8. rujna. Dugo se nagađalo i raspravljalo kako će izgledati nova školska godina 2020/21. i kako prilagoditi škole novim mjerama kako bi se izbjeglo novo zaključavanje, kakvo smo imali početkom godine.

Tako je odlučeno da svi učenici moraju nositi masku u prvih 10 dana nakon polaska u školu, ne samo na hodnicima i toaletima, već i tijekom nastave. Iz toga su isključeni samo učenici osnovne škole.

Nakon ovih 10 dana, ovisi o tome nalazi li se škola u regiji u kojoj je u 7 dana zaraženo 35 ili više osoba, tj. najmanje 35 od 100 000 stanovnika.

Trebate maske za zaštitu usta i nosa? Kupite ih u web trgovini tvrtke TeranSchutz

Evo i kako će sve to izgledati u praksi sa donesenim mjerama:

  • Školska godina započinje cjelovitom nastavom i punim brojem djece u razredima.
  • Razredi će se podijeliti ili ponovno zatvarati samo kada postoji velika incidencija infekcije, pa bi se tada ponovno nastava održavala na daljinu.
  • Nije potrebna maska ​​za djecu u osnovnim školama.
  • U svim ostalim školama maska je obavezna prva dva tjedna uključujući i cijeli boravak na nastavi. Nakon prva dva tjedna zahtjev za maskom nastavlja se primjenjivati ​​ako se u regiji za 7 dana prijavi više od 35 infekcija na 100 000 ljudi.
  • Na putu do škole, u školskoj zgradi i na igralištu maske su obavezne za sve.

Moguće daljnje mjere

U slučaju djelomičnog zatvaranja škola i moguće nastave na daljinu: Slobodna država nudi ukupno 370.000 novih prijenosnih računala i bilježnica: od kojih 250.000 ide učenicima, a 120.000 učiteljima.

Uz tehničku opremu, posebno će biti zaštićeni i oni koje pripadaju rizičnim skupinama. U tu svrhu, vlada Bavarske stvorila je 800 novih radnih mjesta koja će biti popunjena novim učiteljskim timovima kako bi rasteretili starije učitelje i smanjili stopu zaraze u školama na minimum.

 

Imate li više saznanja o početku nove školske godine ili komentar na temu? Pišite nam na email info@muenchen-life.de