Start Aktualnosti Putujete li do Njemačke, Austrije ili Slovenije? Evo što možete očekivati

Putujete li do Njemačke, Austrije ili Slovenije? Evo što možete očekivati

0
Putujete li do Njemačke, Austrije ili Slovenije? Evo što možete očekivati

Iako su od danas neke europske zemlje poput Njemačke, Francuske, Slovenije, Belgije, Španjolske, Engleske i Austrije “zaključale“ svoje zemlje i uvele restriktivne mjere, sve dopuštaju tranzit do druge zemlje što znači da granice unutar EU ostaju otvorene i da se može putovati.

Prije putovanja, dakako, treba provjeriti za svaku zemlju je li zemlja iz koje dolazite na crvenoj listi.

Ukoliko idete preko Slovenije do Njemačke, moći ćete ući u Sloveniju bez negativnog testa, ali uz uvjet da se ona napusti u roku od 12 sati nakon ulaska, dok ćete dolaskom u Njemačku bez negativnog testa u 14 dnevnu izolaciju. Dok ste u samoizolaciji, možete napraviti test i ukoliko je negativan možete izaći iz izolacije.

Ako ste naumili do Austrije, provjerite prije putovanja jeste li iz zemlje na crvenoj listi Austrije jer ćete moći ući samo uz negativan test ili bez testa u 10-dnevnu karantenu o vlastitom trošku u kojoj ćete se u roku 48 sati morati testirati te iz nje izaći ukoliko ste negativni. Za one koji dolaze iz zelenih područja nikakvih ograničenja nema i nije potreban ni test.

Za tranzit preko Austrije u cestovnom i zračnom prometu nije potreban PCR test, ali je potrebno ispuniti izjavu o tranzitu.

 

Svi putnici koji putuju u Belgiju, bez obzira iz koje zemlje i kojim prijevoznim sredstvom dolaze, moraju ispuniti 48 sati prije dolaska formular. Izolacija je sedam dana, osim u slučaju boravka manjeg od dva dana. Ako želite u Ujedinjeno Kraljevstvo, također dva dana prije morate ispuniti online obrazac, a obavezna samoizolacija propisuje se za ulazak u Englesku, Škotsku, Wales i Sj. Irsku od 14 dana bez obzira na negativan test.