Start Aktualnosti Rekonstrukcija Münchena u 2018 godini.

Rekonstrukcija Münchena u 2018 godini.

0
Rekonstrukcija Münchena u 2018 godini.

Ove godine neki kvartovi u Münchenu doživjet će svoj makeover i facelift, a ponajprije gradska četvrt Truderind-Riem. Evo što se nadograđuje:

Riem Arcaden

Ovog proljeća se otvara proširenje trgovačkog centra Riem Arcaden. Trgovački centar se širi sa sadašnjih 25,000 m2 na 125,000 m2. U sklopu trgovačkog centra smjestit će se i Motel sa 311 soba i poznatim modnim brendom Peek & Cloppenburg i trgovačkim lancem Aldi.

Nove izložbene dvorane

Messe München: Dvije nove izložbene dvorane C5 i C6 su spremne. Zajedno s konferencijskim prostorom, to su posljednje zgrade u izložbenom centru otvorene 1998. godine. Ukupno, izložba ima 18 dvorana i oko 200.000 četvornih metara pokrivenog izložbenog prostora.

Rekonstrukcija S-Bahn stanice u Riem-u

U proljeće će konačno početi s rekonstrukcijom S-Bahn stanice Riem. Osim podvožnjaka, sve su građevine srušene i potpuno obnovljene. Vanjska i srednja platforma bit će puno šira i bliža vlaku. Uz to, ugrađuju se dva dizala, novi sustav vođenja, nova rasvjeta i namještaj.

Tierheim – sklonište za pse

U svibnju bi mogla početi i gradnja nove kuću za pse u skloništu Riem. Grad je dao odgovarajuću potporu na kraju 2017. godine. Tierschutzverein München kao prijevoznik planira multifunkcionalnu pseću kuću s ulaznim karantenskim, ambulantnim i skrbničkim područjem.

Novi školski kampus

Na budućem školskom kampusu na Joseph-Wild-Straße u Messestadt Riem, ove jeseni se započinje sa istraživanjem mina i uklanjanjem opasnih stvari. U kampusu je planirano pet razreda srednje škole i šest gimnazije za oko 2.400 djece, uključujući dvije trostruke sportske dvorane, kafeterija i školski bazen. Osim toga, sportski park i podzemni parking za škole i sportaše. Završetak kampusa je planiran do školske godine 2021/22.

Razvoj na Rappenwegu

Predstoji teška borba za razvoj novog urbanog područja u Haaru. Grad pregovara s obitelji vlasnika Truderingera na posjedu na Rappenwegu što je nužno za razvoj tog urbanog područja.