Start Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Život u Münchenu svojim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih internetskih servisa i izvora sadržaja koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Život u Münchenu.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Život u Münchenu te svih njegovih dijelova i podstranica smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice. Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Život u Münchenu se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje portala Život u Münchenu za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na portalu, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala Život u Münchenu.

Autorska prava

Život u Münchenu polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (dokumente, tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje i distribucija bilo kojeg dijela portala u komercijalne svrhe, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Život u Münchenu zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji trećih osoba

Portal Život u Münchenu sastoji se od vlastitih sadržaja, dokumenata, podataka, sadržaja partnerskih portala i oglašivača, te linkova do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba. Život u Münchenu nema nadzor nad drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Sve sadržaje portala Život u Münchenu koristite na vlastitu odgovornost i Život u Münchenu ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala Život u Münchenu isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Život u Münchenu ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Tekstovi trećih osoba

Svi poslani materijali, fotografije, video materijali, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi mogu, ali ne moraju biti objavljeni.

Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje nam pošalju materijal, jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava.

Život u Münchenu poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Život u Münchenu se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Život u Münchenu će prikupljati osobne podatke posjetitelja u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima portala Život u Münchenu, boljeg uvida i razumijevanja potreba kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga.

Život u Münchenu koristi tzv. kolačiće (eng. ‚cookies‘) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu posjetiteljima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Život u Münchenu također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi posjetitelje mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje posjetitelju dostavlja Život u Münchenu ili partner omogućuje se putem kolačića koje Život u Münchenu, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika. Više informacija o kolačićima možete pronaći na ovom linku.

Prenošenje sadržaja u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala Život u Münchenu, pod slijedećim uvjetima:

 • ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;
 • obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (Život u Münchenu),
 • obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,
 • prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta,
 • za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na Život u Münchenu u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva Život u Münchenu putem emeila: info@muenchen-life.com

Obveze korisnika

Korisnicima portala Život u Münchenu strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje,
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,
 • vjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 • korištenje, na bilo koji način, portala Život u Münchenu za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje), I) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Portal Život u Münchenu zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim i ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i nedopuštenom korištenju odnosno kršenju ovih uvjeta korištenja.

Promjene Uvjeta korištenja

Život u Münchenu zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.